Hoofdmenu

Vrouwenkoor Amor Musae

Vrouwenkoor Amor Musae is opgericht in 1955 en bestaat in 2024 dus 69 jaar! Het koor bestaat uit 44 enthousiaste leden. Het repertoire varieert van klassiek, musical tot modern. Vrouwenkoor Amor Musae zingt over het algemeen drie- of vierstemmig. 

Optredens
We treden 4 à 5 keer per jaar op en dragen daarbij "eigen" zwarte kleding met een rode bloem. We proberen ook ieder jaar met een Korenfestival mee te doen. Website: www.amormusaemade.nl E-mailadres: vrouwenkooramormusae@hotmail.com

Zingen is leuk!
Wilt u ook graag in ons koor komen zingen; er is nog plek bij ons. Komt u gerust kijken op dinsdagavond. U bent van harte welkom.

Repetities
Vrouwenkoor Amor Musae repeteert iedere dinsdagavond in 'De Bernardus, in Made. Onze koorrepetitie is de ene maand van 19.00 uur tot 20.30 uur en de volgende maand van 20.45 uur tot 22.15 uur. Amor Musae en Mades Mannenkoor wisselen om de maand met hun repetitie tijd.

De repetities staan onder leiding van Niels Loose en het koor wordt muzikaal ondersteund door pianist René van Assche. De leden van het koor komen uit de wijde regio, van Dongen tot Werkendam. Bent u enthousiast geworden en wilt u een repetitie bijwonen dan bent u van harte welkom!!

Eerste concert in de Bernardus

Eerste concert in de Bernardus

Optreden van Vrouwenkoor Amor Musae voor de eerste keer in "de Bernardus"  28 april was een goed en gezellig voorjaarsconcert. Het gemengd koor "Cantzoni " uit Zevenbergschenhoek trad als gastkoor op en samen met Vrouwenkoor Amor Musae hebben ze samen voor een mooi lente/koffieconcert gezorgd.

Eerste repetitie in de Bernardus

Al enkele weken hebben we onze koorrepetitie in  de nieuwe locatie in de Theaterzaal van  "de Bernardus". De Bernardus werd afgelopen weekend 9 maart 2024 officieel geopend. 

De eerste repetitie in de Bernardus

Zondag 28 april 2024 - Lenteconcert
Op zondag 28 april 2024 om 11.00 uur geven  we een lente/koffieconcert in de nieuwe theaterzaal van de Bernardus.  Als gast komt  het koor Cantzoni uit Zevenbergschenhoek.
Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Dinsdag 19 december 2023 - Kerstconcert
We kunnen wel stellen dat het kerstconcert van dinsdagavond 19 december geslaagd was. Eerst het optreden van de mannen, daarna een mooi piano intermezzo quatre mains van Niels Loose de dirigent van ons en van Rene Asscher onze pianist.  Daarna wij, de dames van Amor Musae. De zaal was vol en op het eind werden we nog verrast door de kerstman. We hopen dat we net zulke fijne concerten kunnen houden op onze nieuwe plek De Bernardus. De verhuizing zal begin 2024 plaatsvinden.

Voorjaarsconcert 2023

Optreden in de mooie kapelzaal
Oud-dirigent Peter Ligthart komt luisteren naar nieuwe dirigent Niels Loose

 

Afscheid dirigent Peter Ligthart 

Het afscheid van Peter Ligthart op zondag 22 januari was een succes. Vele mensen zijn geweest. Het concert was mooi. Peter en zijn vrouw hebben ervan genoten.Het stokje werd overgedragen aan de nieuwe dirigent Niels Loose.

Oud-dirigent Peter Ligthart en nieuwe dirigent Niels Loose

Bestuur Amor Musae

Bestuur Amor Musea

 

Vrouwenkoor Amor Musae

Cookie-instellingen