Hoofdmenu

Mades Mannenkoor


Het Mades Mannenkoor staat bekend om zijn grote dynamiek en het gebruik van solisten uit eigen koor.
Het zingen van eigen bewerkte Russische liederen maakt het koor uniek.
Mades MannenKoor heeft, voor wat het genre betreft, een 'klassieke' signatuur.
Het koor is opgericht in 1927. De naoorlogse periode heeft zich, globaal bezien, tot het laatste decennium van de vorige eeuw vooral gekenmerkt door het nastreven van een zo hoog mogelijke kwaliteitsklasse, door jaarlijkse deelname aan nationale en internationale zangconcoursen.


 

Repetities

Made’s Mannenkoor repeteert iedere maandagavond in de kapelzaal van het Sociaal Cultureel Centrum “De Mayboom”, Kerkstraat 10 in Made. De repetities beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur. Halverwege houden wij een gezellige pauze van nabij 20 minuten. Het repeteren gaat intensief, maar op een ontspannen en leuke manier. Een fijne avondbesteding.
De repetities staan onder leiding van de dirigent Peter Ligthart die daarbij ondersteund wordt door pianobegeleiding door Rene van Asche. De zangers van ons koor komen grotendeels uit de ruime regio. Van Tilburg tot Oudenbosch.
De repetities zijn vrij toegankelijk voor belangstellende zangers. Zij kunnen plaatsnemen tussen de zangers van hun stembereik. Indien gewenst kan de dirigent een stemtest doe. Met een eenvoudige stemtest bepaalt de dirigent het stembereik t.b.v. de bijbehorende partijkeuze. Dit in een welkome ambiance (buiten aanwezigheid van de overige leden), waarbij de voorzitter aan de belangstellende zangers in de pauze een drankje aanbiedt. Zonder drank immers geen klank.
De repetities van ons koor worden trouw bezocht. Logisch, want ze zijn juist ontspannend door inspanning. Intensief repeteren geeft een voldaan gevoel. We waarderen dit trouwe repetitiebezoek bijzonder en belonen de zangers die geen enkele keer de repetitie hebben gemist op onze jaarvergadering.

Repetitie bijwonen
Mannen die eerst een repetitie willen bijwonen zijn van harte welkom. U zit er niet aan vast en de eerste 3 maanden vraagt de penningmeester nog geen contributie. Gratis proefdraaien dus. Maar u kunt er ook voor kiezen om voor een project mee te zingen. Gastzanger om mee te repeteren naar een uitvoering toe.

Website;  Madesmannenkoor.com
Secretariaat:   madesmannenkoor@gmail.com

Cookie-instellingen