Hoofdmenu

Dorpsvisie Lage Zwaluwe

02-04-2024
6 reacties

Samen met de inwoners, verenigingen, organisaties en ondernemers van Lage Zwaluwe hebben we de afgelopen tijd gewerkt aan een gezamenlijke visie voor de toekomst van het dorp.

Op donderdag 29 februari presenteerden we het resultaat daarvan in basisschool de Grienden: de (concept) Dorpsvisie Lage Zwaluwe.

Wat is een Dorpsvisie?

De Dorpsvisie geeft op hoofdlijnen een toekomstbeeld van inwoners en gemeente over belangrijke thema's en opgaven. Deze Dorpsvisie gaat over thema's zoals leefbaarheid, verkeer, wonen, voorzieningen en een dorpshart. Door samen met elkaar naar deze thema's en de toekomst te kijken ontstaan er kansen en werken we aan samenhang, betrokkenheid en verbinding. Belangrijk voor de Dorpsvisie is de uiteindelijke meerwaarde voor het dorp, waarbij uiteraard ook haalbaarheid een rol speelt. 

Concept Dorpsvisie

Bekijk onderaan deze pagina de concept Dorpsvisie Lage Zwaluwe.

Samen met het dorp hebben we hieraan gewerkt. Met behulp van een digitale vragenlijst en twee themasessies haalden we informatie uit het dorp op. Deze informatie is langs (gemeentelijk) beleid gelegd. Op 29 februari 2024 presenteerden we in basisschool de Grienden het toekomstbeeld op de plattegrond van Lage Zwaluwe. Ook vertelden we hoe die kaart precies tot stand is gekomen. Bekijk onderaan deze pagina de verslagen en verdere informatie van alle bijeenkomsten. 

De concept Dorpsvisie is nu compleet gemaakt met tekst en de afbeeldingen die daarbij horen. Het college en de gemeenteraad moeten de concept Dorpsvisie Lage Zwaluwe nog vaststellen.

Daarom is het een conceptversie. Als u wilt reageren op de concept Dorpsvisie, kunt u dat doen tijdens de raadsbijeenkomsten in juni 2024. Het staat op de agenda van de informatieronde op 5 juni, de opinieronde van 13 juni en de raadsvergadering van 27 juni.  Meer informatie hierover vindt u op Drimmelen.nl

Wij danken iedereen die heeft meegedaan. Veel leesplezier!

 

Proces op hoofdlijnen

  • 21 augustus t/m 17 september 2023: online vragenlijst voor iedereen in Lage Zwaluwe
  • op 14 november en 7 december 2023: themabijeenkomsten
  • 29 februari 2024: presentatie (concept) Dorpsvisie aan het dorp
  • Eind maart 2024: publiceren van de concept Dorpsvisie
  • Juni 2024: vaststelling van de concept Dorpsvisie via informatieronde (5 juni), opinieronde (13 juni)en raadsvergadering (27 juni) van de gemeenteraad

Reageren?

Tijdens de informatieronde kunt u vragen stellen en tijdens de opinieronde kunt u inspreken (aanmelden via de griffie). Beide bijeenkomsten zijn in het gemeentehuis.  

Heeft u nog vragen over de Dorpsvisie? Neem dan contact op met Noortje Stremme via nstremme@drimmelen.nl of telefoonnummer 14 062 (Drimmelen)

Heeft u een account? Dan kunt u deze pagina ook 'volgen'. U krijgt dan een melding in uw account zodra er nieuws op deze pagina geplaatst wordt. Druk daarvoor op de knop 'volgen' rechtsbovenaan. 

Bekijk hieronder de samenvattingen en presentaties van de bijeenkomsten op 14 november 2023, 7 december 2023 en 29 februari 2024. En de concept Dorpsvisie:

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

6  reacties

Marlies

23-02-24 om 13:52

Ik zie veel vragen of dit ook online te volgen is? Veel mensen zijn niet in staat op slechts dat ene moment aanwezigheidte zijn. 

Henmar53

22-09-23 om 21:27

We hadden al een prachtige visie liggen in 2001/ 2014  toch ?

https://drimmelen.nl/file/2999/download?fbclid=IwAR10cdBDXyK40h_M1MwXvvJphSme7RxghAhKo6pYA2yxxd-q5IEwV4mSOGQ 

wat hebben we hier mee gedaan ??

Als we toen doorgepakt hadden, was er nu een  Lage Zwaluwe om trots op te zijn!!

Annemieke

26-08-23 om 0:01

Heel prettig dat er breed wordt ingezet op de enquete/inspraak. De vragenlijst lijkt op de telefoon niet alle vragen binnen het scherm weer te geven. 

Hopelijk wordt er aandacht besteed aan thema's als vergrijzing (voldoende mooie woonplekken voor onze Zwaluwse ouderen, die nu met regelmaat naar Zevenbergen uitwijken, zorg voor hen) en klimaatadaptatie. 

 

Piet

25-08-23 om 15:19

Lage Zwaluwe grenst aan de oever van de Amer. Wat jammer dat er niets met die pachtige ligging wordt gedaan. Er zou ooit een strandje aangelegd worden bij de Ameroever (achter de twee onder een kap woningen. Nooit meer wat van gehoord.

Een paar bankjes bij de vissteiger. Leuk, maar wat jammer dat er duwbakken liggen (die horen daar niet en zeker niet aan de rand van het natura 2000 gebied). Het speeltuintje, helemaal weggestopt achter de dijk. Een afgesloten parkeerplaats met bomen die het uitzicht wegnemen van de rivier (plaats ze naar achteren). Een horecagelegenheid bij het pontje die liever niet open is dan wel, met onklantvriendelijke bediening. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Bizar eigenlijk als je bedenkt wat een potentie Lage Zwaluwe heeft en dat daar helemaal niets mee wordt gedaan.

 

Mo

24-08-23 om 21:03

Ik vind het dorp prachtig zoals het is

Enige zou mss zijn dat een soort van Kruidvat achtig winkel erbij erg handig zou zijn. Voor de rest de rust gewoon houden.

Ted linders

05-08-23 om 10:30

Mijn idee is om de Polderpub weer normaal als een cafe open te laten gaan.

Het is toch te belachelijk voor worden. Als we straks als de overname van cafe lighthart doorgaat. We bijna geen cafés meer hebben in Lage Zwaluwe. Dat is toch geen leefbaar dorp meer.

Cookie-instellingen