Wijzijndrimmelen

Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Een gezellige dag die je samen viert met je buren. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag. Kijk op de website van www.burendag.nl hoe jij je buurt aanmeldt.

Burendag 2018
In 2018 hebben 16 buurten in de gemeente Drimmelen hun Burendag gehouden. Landelijk waren er 6142 activeiten bij het Oranjefonds aangemeld.  
Onderstaand vind je een overzicht van de activiteiten in 2018 in de gemeente Drimmelen.
Het was een geslaagd evenement en de opkomst was erg goed.

Burendag 2019
In 2019 wordt burendag gehouden op vrijdag 27 , zaterdag 28 of zondag 29 september!

Subsidie Samen aan de slag
De gemeente wil goede ideeën om je buurt veiliger en leefbaarder te maken ook graag stimuleren. Dat kan bijvoorbeeld door leuke activiteiten op burendag te organiseren. Deze willen we vanuit Dorpsgericht werken ondersteunen. Heb jij je buurt nog niet eerder opgegeven, kijk dan op de website van Wij Zijn Drimmelen wat de voorwaarden zijn voor de subsidie Samen aan de Slag. https://bit.ly/2JtMUrv

Nieuwe activiteit in jouw buurt?
Je kunt natuurlijk het hele jaar door een leuke activiteit organiseren met jouw buurt. Je kunt je evenement hieronder toevoegen en op de kaart plaatsen.

Hoe voeg ik iets toe? 

Handleiding